Revelion pe malul sârbesc al Dunării: Kladovo, o bijuterie de oraș

1122

Vis-a-vis de Drobeta-Turnu Severin, pe celălalt mal al Dunării, se află Kladovo, un oraș mic, cochet, plin de viață, ideal pentru petrecerea câtorva zile relaxante și a nopții dintre ani. Cultura lui contemporană este vibrantă, iar oamenii lui sunt primitori și ospitalieri.

Agenția de turism Ultramarin vă invită să vă petreceți noaptea dintre ani în frumosul orășel sârbesc de pe malul Dunării, suficient de mic pentru plimbări, cu o zonă pietonală perfectă pentru admirat imprejurimile sau pentru a gusta delicatesele bucătăriei locale. Kladovo are o istorie extrem de lungă și bogată. Dezvoltarea intensivă a orașului datează încă din secolul al 15-lea, conform înregistrarilor istorice din acea vreme. Aici s-a dezvoltat mai târziu orașul vechi Zanes, care a fost demolat de maghiari în 1502. Doi ani mai târziu, a fost reînființată o nouă fortificație, mai puternică: a fost construit  Fetislam, în timpul domniei sultanului otoman Soliman Magnificul, pe fundațiile  orașului antic Zanes, care a rămas până în prezent.

Kladovo este un oraș viu. Fațadele clădirilor istorice pot aduce aminte de trecut, însă acesta nu este un oraș istoric fantomă, căci freamătă de oameni, localnici și turiști deopotrivă.  Străzile sunt pline de cafenele, restaurante, patiserii, magazine cu delicatese și restaurante tradiționale unde turiștii vin să ia cina seara după o zi plină de activități.

Dacă faceți o plimbare pe faleza frumos amenajată, bărcile liniștite vă permit să admirați Dunărea și peisajele din jur, plutind încet, tot mai departe de zgomotul lumii moderne. Orașul pășește în viitor, în timp ce încă își ține mâinile, metaforic vorbind, deasupra trecutului, căci inima istorică a orașului a ramas relativ neschimbată.

Kladovo este o mină de aur pentru cei cărora le place să exploreze. Orașul nu a fost încă acaparat de lanțurile de magazine internaționale, iar pe străzile din centru veți găsi zona buticurilor prin care puteți rătăci ore întregi în căutarea darului darului personalizat.

Ultramarin vă propune așadar o destinație ideală pentru noaptea dintre ani. O combinație unică de peisaje idilice, istorie și civilizație, foarte aproape de granița cu România. Detaliile Revelionului la Kladovo pot fi găsite aici: http://www.ultramarintm.ro/d1086/revelion/cu-autocarul/revelion-kladovo-serbia.html

LĂSAȚI UN MESAJ