Revelion la Budapesta sau la Belgrad: petreceri în aer liber și distracții pentru toate gusturile (P)

426

O excursie la Budapesta cu Agenţia de Tursim Ultramarin este, în orice perioadă a anului, o experienţă extraordinară: aflat la doar câteve ore de mers pe autostradă, te întâmpină un oraş de o frumuseţe incredibilă, cu evenimente şi atracţii pentru toate gusturile. Dar un Revelion la Budapesta este un eveniment este un eveniment cu totul aparte: maiestuoasa capitală se transformă într-un sectacol de lumină și bucurie.

Budapesta este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase capitale europene: cu o arhitectură deosebită, plină de muzee şi obiective turistice, foarte curată şi cu un trafic fluid – un weekend în acest oraş este binevenit oricând, mai ales că pe tot parcursul anului aici au loc evenimente culturale de înaltă ţinută.

Printre cele mai frumoase zone ale oraşului se afă Cetatea Buda – un ansamblu arhitectural desprins parcă dintr-o poveste, cu turnuleţe albe, clădiri istorice şi un muzeu al marţipanului. În Cetatea Buda puteţi vizita frumoasa Biserică Mathias Rex, unde a fost încoronată chiar Împărăteasa Sissi a Austriei, Bastionul Pescarilor cu cele şapte turnuleţe fermecătore reprezentând cele şapte triburi maghiare, Statuia Ecvestră a lui Ştefan I, fostul Palat regal – în prezent Galeriile Naţionale – ce găzduieşte cea mai mare colecţie de pictură maghiară, sau puteţi asista la schimbarea gărzii în faţa sediului Preşedinţiei Ungariei. Tot în partea Budei, la înălţime, panorama de la Citadelă este impresionantă, mai ales seara.

De partea cealaltă a Dunării, în Pesta, Basilica Sfântul Ştefan domină de la distanţă prin frumuseţe şi măreţie. Este cea mai specială biserică maghiară, aceasta găzduind de altfel şi mâna lui Ştefan. Tot în Pesta, Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium, Muzeul de Arte Frumoase (cu excepţionale tablouri ale unor pictori renumiţi), Castelul Huniazilor, Parcul de distracţii dar şi Grădin Zoo – una dintre cele mai mari şi mai vechi din Europa – sunt obiective ce trebuie neapărat bifate într-o excursie la Budapesta. Cel mai frumos Parlament al Europei poate fi admirat în toată splendoarea sa în timpul unei croaziere pe Dunăre, când veţi descoperi o nouă şi neaşteptată perspectivă asupra oraşului.

La fel de splendid se transformă în această perioadă și capitala Serbiei, Belgrad. Pentru 30 și 31 decembrie vecinii noștri au pregătit o adevărată petrecere în aer liber, cu Goran Bregovic, Bijelo Dugme și Bajaga & Instruktori, chiar în fața Parlamentului sârbesc. În plus, „Orașul Alb”, Belgrad, a devenit o destinație turistică  de neratat: Catedrala Sfântul Sava, parcul Kalemegdan (inclusiv cetatea Belgradului), zona oraşului vechi, Piaţa Republicii sau fermecătoarea străduţă Skadarlia sunt obiective la fel de frumoase în orice anotimp.

Agenția de turism Ultramarin vă invită așadar să petreceți Revelionul în două dintre cele mai frumoase capitale europene, aproape de Timișoara, la Budapesta sau la Belgrad. Petrecerile pregătite de vecinii nostril nu vă vor dezamăgi!

Detaliile excursiilor pot fi gasite aici: http://www.ultramarintm.ro/d664/revelion/cu-autocarul/revelion-budapesta-2017.html și aici: http://www.ultramarintm.ro/d1121/revelion/cu-autocarul/revelion-belgrad-2017.html

LĂSAȚI UN MESAJ