Retragerea unei legende a baschetului are loc la Timișoara

95

Baschetul feminin va lua o pauză la nivel de seniori în Timișoara; nu înainte însă de a bifa un meci de retragere pentru Monika Brosovszky-Boriga. În 7 septembrie, arădeanca se va despărți oficial de activitatea de jucătoare în cadrul unui eveniment de gală.

Fostul lider al echipei feminine SCM Timișoara se va despărți de activitate de baschetbalistă pe parchetul sălii Constantin Jude. Multipla campioana a României și fost căpitan al naționalei de senioare, Monika Brosovszky-Boriga își va pune bascheții în cui în cadrul unui meci de retragere ce îi va fi organizat în 7 septembrie.

Legendă a baschetului românesc, sportiva de 44 de ani ar mai fi jucat un sezon pentru SCM, dar desființarea formației de baschet feminin a determinat-o să ia decizia de retragere din postura de jucătoare. ”Vreau să mulțumesc tuturor pentru că mi-a dat posibilitatea să simt din nou plăcerea jocului. Consider că am produs rezultate bune, locul  al cincilea în campionat și semifinală de Cupă a României. Eu aveam de gând să mă retrag, dar pentru că am fost un grup atât de frumos aici și lumea din Timișoara a fost extraordinară m-am decis să mai joc un sezon, ultimul. Acum, că așa s-a întâmplat, cred că e gata  pentru mine, închei cariera…” a explicat jucătoarea originară din Arad.

Monika Brosovszky-Boriga a venit la SCM în urmă cu doi ani. A pus urmărul la propriu la promovarea în prima ligă și apoi a fost om de bază în obținerea locului 5 în Liga Națională.

”Îi organizăm un meci de retragere, așa cum merită o mare campioană. Am și vorbit despre acest lucru cu Moni și ne-am gândit la data de 7 septembrie. Vrem sa fie ceva special, care să-i rămână mereu în amintire, la care să invite toate persoanele pe care ea își dorește să le aiba alături la acest eveniment”, a punctat președintele secției de baschet, Ilie Trițoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.