Reţeaua termică de transport a Colterm, reabilitată doar 20%

164

Reţeaua prin care agentul termic ajunge de la producător, Colterm, la centralele de cartier la populaţie este veche de peste 20 de ani şi numai 20% din ţevi au fost reabilitate. Cifrele reies din raportul de activitate al regiei, publicat pe site-ul Primăriei Timişoara.

„Lungimea totală (geografică) a reţelei de transport în Timişoara este 73 km, din care aprox. 20% este reabilitată”, scrie negru pe alb în documentul oficial.

Ţevile vechi fac ca gradele apei să scadă pe traseu, ajungând mai rece la robinete sau calorifere. Nici reţelele de distribuţie, acele conducte care ajung din centrală în bloc, nu sunt mai noi. Au fost reabilitate 65% dintre ele, dar rămân încă lucrări de efectuat.

Bugetul Colterm pe anul 2015 nu a fost unul deloc mic. Peste 177 de milioane de lei a avut la dispoziţie regia pentru a-şi plăti angajaţii, cheltuielile şi să facă investiţii. Numai 12 milioane de lei au fost alocaţi investiţiilor. Cei mai mulţi bani, 54 de milioane de lei, au fost folosiţi pentru plata restanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ