Restricţiile rămân în vigoare pe A6. Termenul de remediere a taluzului prăbuşit – anul 2016

406

Restricţiile de circulaţie rămân în vigoare pe autostrada A6 din Banat. Asta după ce, săptămâna trecută, constructorul a fost nevoit să intervină pentru consolidarea taluzului. Pământul de pe marginea autostrăzii s-a prăbuşit şi acum în zonă se circulă cu restricţii. CNADNR nu a transmis un termen fix pentru remedierea problemelor.

“CNADNR SA anunţă participanţii la trafic că, din data de 29.02.2016, circulaţia pe autostrada A6 km 3+500 – 3+650 dreapta, se desfăşoară îngreunat pe 1/2 din cale din cauza alunecării taluzului pe o porţiune de 150 de metri. Rugăm pe această cale participanţii la trafic să respecte indicatoarele rutiere şi restricţia ce a fost instituită pe acest sector. Restricţia va fi menţinută între orele 08:00 – 17:00, iar în cursul nopţii se va circula normal până la finalizarea lucrărilor în cursul anului 2016”, se arată pe site-ul CNADNR.

Aşadar a fost nevoie de deschiderea unui mic şantier aici, aşa că se circulă cu restricţie de viteză şi numai pe o bandă pe sensul de mers de la Lugoj spre Timişoara.

Angajaţii firmei de construcţii care a ridicat autostrada, Tirren Scavi, au început lucrările de curăţare a carosabilului şi de stabilizare a taluzului. Însă operaţiunea este de durată.

Acelaşi lucru s-a petrecut pe A6 şi la începutul anului trecut. Atunci pământul s-a surpat pe aproape un kilometru, iar constructorul s-a chinuit mai multe luni până a reuşit să remedieze problema şi să stabilizeze taluzul.

Cei 11 kilometri ai autostrăzii A6 au fost construiţi în cadrul proiectului de ridicare a lotului 1 din Lugoj – Deva. Şoseaua a fost deschisă în decembrie 2013 şi se află în garanţie până la finalul anului 2017.

taluz-prabusit-lugoj-2

LĂSAȚI UN MESAJ