Restricții prelungite pe DJ691 pentru repararea căii ferate

77

Veste proastă pentru șoferii din Banat! Restricțiile de circulație de pe drumul județean 961 care duce la autostradă se prelungesc. Autoritățile au anunțat că în zona căii ferate, din Giarmata, nu se va putea circula nici luni, 9 iulie.

Potrivit unei informări a CFR de vineri, sâmbătă, 7 iulie, și duminica, 8 iulie, șoferii nu pot trece peste calea ferată care intră în reparații. Ei au la dispoziție o rută ocolitoare mai lungă cu aproximativ un kilometru pe drumul care duce spre Cerneteaz cu revenire în sensul giratoriu din Giarmata.

Se pare că lucrările nu se finalizează duminică la ora 20:00, așa că restricțiile rămân valabile și pentru ziua de luni Problema este că pe ruta alternativă nu au voie să circule camioanele de mare tonaj. Dacă în weekend nu sunt pe traseu atât de multe TIR-uri, nu același lucru putem să îl spunem despre o zi de luni.

Update: Repararea căii ferate se face pe ploaie. Explicațiile Consiliului Județean Timiș pentru prelungirea restricției și luni!

„În această dimineață colegii de la drumurile județene și cei de la CFR au început lucrările de refacere a trecerii la nivel cu calea ferată din Giarmata. Echipele de la CFR, cărora le mulțumesc pentru mobilizarea exemplară, au tăiat șina veche de cale ferată și o înlocuiesc cu una nouă și vor trece la montarea datelor de beton dintre șine pe traseul drumului județean. Din cauza vremii nefavorabile am amânat cu două săptămâni această lucrare, însă nici astăzi situația nu este roz, muncitorii au trebuit să lucreze pe o ploaie torențială, iar prognoza nu este îmbucurătoare. După ce șinele vor fi puse la locul lor, iar dalele vor fi montate între șine, noi cei de la Consiliul Județean vom interveni cu asfalt nou în zona adiacentă căii ferate, vom decoperta de o parte și de alta a liniei și vom turna un strat nou, însă doar luni dimineața va fi posibil acest lucru. Ne cerem scuze participanților la trafic pentru disconfortul creat însă acesta era singurul mod în care puteam îmbunătăți situația existentă, iar decizia de a lucra în weekend când traficul este mai redus am luat-o pentru nu crea un deranj și mai mare”, transmite președintele CJ Timiș, Calin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ