Restaurante noi la Bastionul Theresia, în timp ce reparațiile înaintează timid

55

Două noi restaurante cu terase vor funcționa în spațiile Bastionului Theresia, anunță Consiliul Județean Timiș. Au fost semnate contractele de închiriere pentru 300 de metri pătrați, adjudecați în urma unei licitații publice.

„Alte două spații pentru sectorul HORECA sunt disponibile, urmând să organizăm o procedură de achiziție publică și pentru acestea. Bastionul prinde viață datorită regândirii funcţionalităţii acestuia şi lucrărilor de reamanajere, dar şi evenimentelor culturale şi turistice. Strategia Consiliului Judeţean de deschidere către comunitate și către publicul larg a făcut ca interesul pentru spaţiile de acolo să crească. Eforturile instituției de revitalizare a Bastionului dau roade”, transmit autoritățile județene.

Mai trebuie făcute însă și reparații la Bastion. Iar lucrările au început deja, după ce CJ Timiș a atribuit, în aprilie, un contract de 1,5 milioane de lei. Constructorul, desemnat în urma licitației, trebuie să repare pavajul din piatră, platformele pietonale din lemn și să reamenajeze spațiile verzi. Mai sunt prevăzute și reparații tencuieli, curățare și reparații ziduri, reparații elemente exterioare, finisaje interioare, instalații sanitare interioare, instalații electrice.

Și pentru modernizarea Bastionului mai urmează o licitație. Acesta va fi gestionată de Muzeul Național al Banatului pentru corpul de sticlă, find administratorul acestei bucăți din cetate.

LĂSAȚI UN MESAJ