Lucrările de pe Stan Vidrighin pun în pericol călătorii STPT. Ce măsuri se iau și ce devieri sunt anunțate

73

Lucrările de pe Calea Stan Vidrighin pun în pericol călătorii STPT atunci când urcă sau coboară din mijloacele de transport în comun. Așa că autoritățile au decis suspendarea unor stații pentru a evita orice fel de risc.

„Ca urmare a lucrărilor la infrastructura tehnico-edilitară din zona Calea Stan Vidrighin şi a problemelor pe care le ridică transbordarea în siguranţă a călătorilor în şi din staţiile de pe traseul liniei 23, ca urmare a consultărilor cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Timişoara, stațiile Detergenți, Mecatim şi Spumotim vor fi suspendate începând cu data de 13.05.2022, ora 12:00”, transmiste STPT.

Pe traseul liniei 23, se vor păstra staţiile de capăt Garaj S.T.P.T., respectiv A.E.M., iar în cursul săptămânii viitoare Primăria Municipiului Timişoara, reprezentanţii S.T.P.T. și reprezentanţii executantului lucrărilor de pe Calea Stan Vidrighin vor asigura o soluţie tehnică pentru amenajarea unei stații şi a unei treceri de pietoni la mijlocul tronsonului A.E.M. – Garaj S.T.P.T.

Din cauza lucrărilor de asfaltare de pe strada 1 Decembrie 1918, în data de 14 mai, circulaţia mijlocelor de transport din zonă va fi deviată, pe toată durata programului.

Iată modificările anunțate de STPT:

– tramvaiele liniilor 6a şi 6b vor circula deviat pe urmatorul traseu (dus-întors): Gara de Est – Piaţa Badea Cârţan – Piaţa Traian – Piaţa 700 – Catedrala Mitopolitană – Piaţa Sf. Maria – Piaţa Bălcescu – bulevardul Liviu Rebreanu – A.E.M. – Ciarda Roşie.

– traseul liniei 23 va fi prelungit până la Gara de Est pe traseul (dus -întors): A.E.M. – Calea Stan Vidrighin – strada Ştefan cel Mare – Piaţa Traian – strada Dacilor – Piaţa Badea Cârţan – strada Mihail Kogălniceanu – Gara de Est.

LĂSAȚI UN MESAJ