Restaurant din centrul Timişoarei, închis temporar de inspectorii OPC. Ce amendă a primit

51

Un restaurant din Piaţa Victoriei/Operei din Timişoara a fost închis pentru şase luni de inspectorii Protecţiei Consumatorului Timiş, joi, după ce au fost constatate grave nereguli privind modul de păstrare şi igiena localului, a anunţat şeful OPC Timiş, Mihai Alin Gubandru.

‘A fost un control operativ, în urma căruia s-a aplicat o sancţiune de 20.000 lei şi propunerea unei sancţiuni complementare de închidere a unităţii până la şase luni. Întreg spaţiul de prestare a serviciilor de alimentaţie publică este insalubru şi impropriu desfăşurării activităţii, pereţi cu infiltraţii de umezeală, igrasie, mucegai, plăci de gresie căzute’, a declarat Gubandru.

El a adăugat că inspectorii au găsit utilaje, instrumentar, spaţii de depozitare neigienizate corespunzător, iar materialele prime erau lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora, specialităţi fără data preparării, unele în afara datei durabilităţii minimale. De asemenea, s-a constatat nerespectarea recomandării producătorilor privind condiţii de păstrare-depozitare

LĂSAȚI UN MESAJ