Cine le-a pus gând rău dentiștilor și cum reacționează aceștia – video

1778

Reprezentanții medicilor dentiști trag un semnal de alarmă privind legea 185/2017, o nouă lege dată de Guvern, care va afecta atât sănătatea pacienților cât și cabinetele medicilor de familie sau cabinetele private.

“Medicina dentară, la ora actuală, se află într-un moment de răscruce. Legea 185/2017 aparută în iulie 2017, fără nicio reală dezbatere publică prealabilă, noi, medicii dentiști o considerăm o lege abuzivă, care amenință însăși existența cabinetelor atât de medicină a familiei, cabinetele de specialități, unde intră și medicină dentară. Această lege impune acreditarea pentru managementul calității a fiecărui furnizor de servicii medicale, care este în contract cu Casa de Asigurări. La prima vedere poate să pară un lucru bun, dar dacă parcurgem această lege, legea 185/2017, realizăm că de fapt este vorba de o povara birocratică, de costuri foarte mari și de o totală dependență față de o instituție politică. Această autoritate, Autoritatea Națională de Acreditare a Managementului Calității în Sănătate, (ANMCS) dorește să elaboreze standardele și metodologia de acreditare în managementul calității pentru toți furnizorii de servicii medicale în contract cu Casă de Asigurări. Dar pentru asta ar trebui să avem o recunoaștere la nivel național dar și la nivel internațional. Deocamdată nu există recunoaștere nici măcar pe plan național.

Noi am făcut sesizări către Comisia Europeană, către Asociații ale Medicilor din Europa și mai ales către ISQHA, care este Societatea Internațională de Calitate în Sănătate și am aflat că această acreditare nu este o cerință UE.

Noi considerăm această lege că este în contradicție cu reglementările UE pentru mediul privat, îngrădește caracterul liberal al unei profesii medicale private, de fapt este o mixiune politică și concepută pentru colectarea de taxe și nimic mai mult.”, a spus prof.univ.dr. Ramona Popovici – Disciplină Management al Cabinetului de Medicină Dentară.

Medicii dentiști doresc să fie exceptați de la această lege, 185/2017, că de altfel și medicii de familie sau cabinetele private. În momentul în care vor apărea aceste costuri suplimentare, cei mai afectați vor fi pacienții care vor fi obligați să apeleze la serviciile cabinetelor particulare.

“Această societate este sub directa conducere a primului ministru și a Guvernului. Deci nu este sub conducerea Ministerului Sănătății. Este o suprastructură și are finanțarea în fondurile proprii și din fondurile de stat. Fondurile proprii sunt acelea care se fac din colectarea banilor în urma acreditărilor care se dau la cabinete. Sunt niște fonduri extraordinar de mari. Noi vrem să fim exceptați: cabinetele de medicină, cabinetele de specialitate private, cabinetele de medicină dentară și toate cabinetele private.”, a declarat dr. Delia Barbu – medic primar – președinte CM Dentiști Timiș.

Cei care doresc să semneze petiția pot accesa linkul: https://goo.gl/BmK92U

sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.