Primul punct din ”era Grozavu”: 1-1 în Bănie

86

ACS Poli a spart gheața în ultima etapă a Ligii I, a smuls primul punct din 2018. Un nesperat 1-1 în fief-ul lui CSU Craiova care îi va aduce Timișoarei 14 puncte la startul play-outului.

Un singur punct din maximul de 12 puncte puse în joc; atât a reușit ACS Poli să adune în ultimele partide ale sezonului regular. Iar acest punct nu a venit oriunde, ci pe terenul celei de-a treia clasate, CSU Craiova. Elevii lui Leo Grozavu au ținut-o în șah pe cea mai ofensivă trupă a Ligii I, într-un 1-1 spectaculos în fața a 15.000 de spectatori pe ”bijuteria” Ion Oblemenco. Este primul punct si pentru antrenorul timisorenilor care a preluat mandatul in urma cu doua runde.

Cu acest punct Poli ajunge la cota 27 în clasamentul Ligii I și rotunjește la 14 puncte zestrea cu care vor debuta în play-out. Lupta la retrogradare începe în 3-4 martie, țintarul urmând a fi stabilit de LPF săptămâna viitoare.

Craiova a fost echipa care a avut inițiativa în prima parte. După 25 de minute de joc, Mitriță a scăpat singur spre poarta bănățenilor însă Straton a parat execuția, iar două minute mai târziu Melinte a respins mingea din fața porții. Portarul lui Poli a avut alte trei intervenții salutare la ocaziile juveților până la pauză.

Surprinzător cei care au deschis scorul au fost timișorenii. Trecuseră cinci minute de din repriza secundă când Enescu a semnat golul de 0-1 cu o execuție frumoasă – șut din 16 metri și bară-gol. Avantajul poliștilor pe tabelă a rezistat doar șapte minute, Dimitrov fiind autorul unul gol la fel de frumos. Bulgarul Craiovei l-a învins pe Straton cu un șut din afara careului mare pentru 1-1.

De aici încolo aspectul jocului a avut același sens: spre poarta oaspeților; oltenii au căutat în valuri golul victoriei însă de fiecare dată defensiva timișorenilor a scăpat cu fața curată. Fie că Straton a fost la post, fie imprecizia atacanților gazdelor sau norocul oaspeților. Poli a scăpat cu brio din situații clare de gol, șutul lui Mitriță, bara lui Băluță sau reluarea lui Burlacu.

ACS Poli: Straton –Străuț, Melinte, Artean, Oliva – Velcotă (min. 46 – Haruț), Ciucur, Vașvari, Enescu, Popovici (min. 90 – Șeroni) – Drăghici (min. 62 – Croitoru).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.