13.6 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

Reprezentanți ai unei asociații care nu există profită de mila publică cerșind bani pe seama persoanelor cu handicap

O înșelătorie care constă în colectarea de bani pentru asociația de „Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”, organizație care, de fapt, nu există.

 

Acesta este un tip de cerșetorie, prin care persoanele profită de bunătatea oamenilor cu suflet mare. Persoanele sunt din Ialomița și umblă în centrul Timișoarei cerând bani de ani întregi.

O tânără de 24 de ani a fost prinsă de polițiștii locali cerând de la timișorenii inimoși donații pentru asociația fictivă. Pentru că nu a avut aviz, polițiștii au legitimat-o și au constat că tânăra este din Ialomița.

„Tânăra a recunoscut că este un mod de a apela la mila publică, fiind sancționată conform Legii 61/1991 republicată cu 100 lei. De altfel, nu este pentru prima dată când polițiștii locali depistează astfel de persoane, fiind aplicate mai multe sancțiuni pe această temă, deoarece aceasta este o formă de cerșetorie”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Polițiștii locali atrag atenția cetățenilor să nu se lase păcăliți de astfel de persoane care profită de bunătatea lor și cer, în numele unor oameni cu probleme reale, sume de bani pe care le folosesc în interes propriu.

 

Sursă foto: Direcția Generală a Poliției Locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Weekend plin la Iulius Town: Caravana Garfield, Timișoara Music Awards, meciurile Euro 2024 se văd pe terasa food court, dar și alte surprize

Garfield și caută prietenii printre cineștii din Iulius Town, Teatrul de păpuși revine cu o nouă scenetă pentru cei mici, iar Trenulețul Distracției continuă...

O femeie din Timiș s-a trezit cu fostul prietenei sale la ușă. Bărbatul a intrat cu forța în casă

O femeie s-a ales cu fostul concubin la ușă. Aceasta se afla acasă la prietena ei, acolo unde bărbatul a venit, pus pe scandal....

Citește și :