Renumit medic din Timișoara, la “Jocurile Olimpice ale Anesteziei“ 2016 din Hong Kong

942

În Hong Kong a avut loc, în perioada 28 august-2 septembrie 2016, a 16-a ediţie a Congresului Mondial de Anestezie, organizat de World Federation Societies of Anesthesiologists (WFSA), cea mai mare Societate ştiinţifică internaţională de profil. Aceasta are în componență specialişti din peste 100 de ţări din întreaga lume. Organizat la un interval de 4 ani, acest congres este supranumit “Jocurile Olimpice ale Anesteziei”.

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) a avut o prezenţă remarcabilă la acest Congres:

-la alegerile pentru Consiliul WFSA, România a obţinut al doilea mandat consecutiv, din cele 3 alocate Europei, alături de reprezentanţii Germaniei şi Franţei; este de remarcat că doar România şi Germania reuşesc să obţină două mandate consecutive în Consiliul WFSA.

-în cadrul sesiunilor plenare, am susţinut conferinţa “Planning for a change”, care a prezentat programele realizate de SRATI, appreciate că un model naţional de modernizare a specialităţii ATI.

-în cadrul Congresului s-a desfăşurat competiţia lucrărilor originale-postere prezentate oral-, pe 17 domenii de specialitate. România a câştigat 2 din cele 17 premii întâi acordate, prin lucrările prezentate de dr. Armeana Zgâia din Cluj-Napoca (reprezentând autori din Cluj şi Timişoara) şi dr.  Daniela Godoroja din Bucureşti. Doar China a câştigat un număr mai mare de “medalii de aur”(3), România ocupând astfel un onorant loc 2 pe naţiuni, alături de alte 3 ţări, a precizat prof. dr. Dorel Săndesc, preşedintele Societăţii Române de ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ