Renovări amânate şi preţ dublu pentru Piaţa Badea Cârţan

99

Piaţa Badea Cârţan va intra în reabilitare. Este nevoie de o nouă hală pentru piaţa agroalimentară, de o nouă copertină şi de mese noi. Autorităţile locale vorbesc despre investiţii de 200.000 de euro. Asta deşi şantierul ar fi trebuit demarat anul trecut, la jumătate din acest cost, după cum estimau atunci edilii.

Cu cei 200.000 de euro se va construi un spaţiu închis sub copertină, de 900 de metri pătraţi, mai ales pentru perioada de iarnă. Aici vor putea să îşi vândă marfa 220 de comercianţi. Vor dispărea chioşcurile din interiorul pieţei, pentru că, spun autorităţile, ar costa mult prea mult să intre şi ele în programul de renovare.

O altă noutate sunt bazinele de apă. Vor fi amenajate mai multe astfel de bazine, totul la cererea pompierilor de la ISU Banat, care vor ca toate măsurile de prevenire a incendiilor să fie respectate.

Lucrările ar putea începe chiar anul acesta. Mai este nevoie de acordul Adunării Generale a Acţionarilor la SC Pieţe SA. Apoi urmează organizarea licitaţiei şi desemnarea constructorului.

Piața Badea Cârțan a mai avut parte de o renovare acum 5 ani. Fosta administraţie a investit atunci aproximativ 400.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ