Reglări dure de conturi în PNL Timiș! Robu „îl pune la colț” pe Drăgănescu și-l avertizează în legătură cu viitorul său politic în partid!

4320

Alegerile interne din PNL Timiș au scos la iveală conflicte latente în partid, protagoniștii fiind în special liberalii pe stil vechi, care sunt tot mai nemultumiți de statutul actual în filiala județeană.

Astfel, pe lângă animozitățile mai noi dintre diversele aripi ( Robu versus Supuran, respectiv gruparea din jurul lui Cristian Bușoi) a izbucnit public, cu acest prilej, și conflictul mai vechi, care mocnea tăcut în interiorul PNL Timiș, dintre actualul președinte, Nicolae Robu și fostul lider al filialei, Ovidiu Drăgănescu.

Cel din urmă, nemulțumit profund de felul în care este scos din mai toate calculele politice (la alegerile locale, dar, foarte posibil, și la cele parlamentare, din toamnă !) de actuala conducere a filialei, l-a atacat, joi seară, în plină ședință, pe Robu. Drăgănescu i-a reproșat lui Robu că a dorit să schimbe regulamentul alegerilor interne în timpul derulării acestora, pentru a-și proteja, astfel, apropiații, pe listele pentru viitorul Consiliu Judeţean Timiș.

Unul dintre aceștia, Marian Vasile, a ieșit extrem de „șifonat” (pe locul 12, după punctajul obținut!), după prima rundă de alegeri, cea în care au votat primarii liberali din județ.

Atacul lui Drăgănescu a survenit unei alte recente luări de poziție în care a pus în discuție felul considerat arbitrar și dictatorial prin care Nicolae Robu, în special, conduce filiala județeană. Așa încât, întrebat despre relația din prezent cu Ovidiu Drăgănescu, care a mai spus și că el a insistat ca actualul primar să fie acceptat în PNL, acum vreo 8 ani, reacția lui Robu, făcută publică la emisiunea Vocile Banatului de la Digi 24 Timișoara, a fost una contondentă, în stilul său obișnuit.

„Drăgănescu nu are niciun merit în aducerea mea în PNL. Pe mine m-a chemat în PNL dl Tăriceanu, pe vremea când era liderul partidului și premier al României. Dl Drăgănescu are o mulțime de calități, dar trebuie să devină om de echipă. Când l-am readus în fruntea partidului, mulți mi-au spus că fac o mare greșeală, pentru că nu e om de echipă și va aduce zâzanie în partid. Este un om inteligent, dar nu a fost fair–play în relația cu mine. Cât despre reproșurile constante cum că eu l-am ținut departe de deciziile în partid, sunt doar vorbe în vânt! Nu eu l-am marginalizat, ci el s-a automarginalizat prin felul în care s-a comportat în relația cu colegii săi din PNL Timiș” a punctat actualul copreședinte al filialei.

Legat de viitorul politic al lui Ovidiu Drăgănescu în PNL Timiș, Robu a ținut să-l avertizeze public că nu pare a fi unul roz în anii ce vin. Doar dacă primul, (Drăgănescu, adică!) își va turna cenușă în cap, cum s-ar spune, și va redeveni, „om de echipă”, vorba dlui primar, ar mai putea beneficia de clemența celui din urmă! Altfel, „pa” carieră în PNL pentru dl Drăgănescu!

„Vreau să-l susțin pentru a deveni parlamentar. Am rețineri, în acest moment, după toate luările sale de poziție, că merită să mai beneficieze de sprijinul meu. Cum eu nu sunt ranchiunos, dânsul mai are totuși șanse să candideze pe listele PNL la parlamentare, dacă își va schimba atitudinea”, a încheiat Nicolae Robu disputa de la distanța cu Ovidiu Drăgănescu.

În replică, acesta a ținut să precizeze următoarele: „Joi seară, 80% din conducerea PNL Timiș a votat împotriva d-lui Robu, așa că, poate, i-aş înțelege supărarea. Dar chiar și după acest şoc, el nu realizează ce presupune libertatea de opinie, pe care o confundă cu scandalul sau egalitatea între colegi, transformând-o într-un cor din Nabuco, de Verdi („Corul robilor”!). Dincolo de glumă, comportamentul său a îndepărtat, din păcate, mulți liberali de valoare. Sper să își revizuiască atitudinea față de cei din jur, pentru că astăzi nimeni nu mai acceptă să renunțe la demnitatea personală. Mai ales în Timișoara. Altfel, dânsul riscă să fie doar un pasager în politică!” a ținut să-l pună la punct, la rândul lui, Ovidiu Drăgănescu pe Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. 2pseudoliberali! Ambii cu reminescente pcr! Ambii au condus sau conduc bietul PNL pe principiul nepotismul este foarte sanatos! Acum se razboiesc? Dar cand v-ati pupat, ati uitat de divergentele? Existau?
    Robu a fost adus in PNL direct sef de filiala Timis de dl.Tariceanu si drept urmare il jigneste dovedind lipsa de respect!
    Draganescu a fost readus direct in biroul de conducere PNL Timis de Robu, iar acum este criticat, mai degraba jignit!
    Bratienii oare ce fac? Se rascolesc in mormant?
    Concluzia: ,,Cine se aseamana, se si aduna”!

  2. Astfel de aparente „conflicte” in interiorul partidului sunt de fatada si sunt menite sa-l „reabiliteze” pe Ovidiu Draganescu, care a lipsit din partid de la plecarea din Prefectura Timis si pana nu demult, cand a revenit numai si numai urmarindu-si interesul propriu, sfidandu-si colegii si mimand ca nu-l suporta pe presedintele Robu. Sunt „jocuri” de proasta factura, cunoscut bine fiind faptul ca cei doi sunt f.f. buni prieteni(in privat!)! Asa ca ar fi cazul ca macar in interiorul partidului sa nu se mai prefaca in „adversari” ca jignisc inteligenta „auditorului”. Chiar asa proasta parere au cei doi prieteni despre membrii P.N.L.?!…Indraznesc sa-i contrazic si…nu oricum…cu argumente solide!….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.