Refugiată din Afganistan, la spital după ce a fost prinsă la graniţa cu Serbia

157

O femeie din Afganistan a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost prinsă de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin în timp ce încerca să intre ilegal în România, din Serbia. Alături de femeie se mai aflau alţi 2 migranţi.

„Întrucât poliţiştii de frontieră au constatat ca femeia avea probleme medicale, aceasta a fost transportată cu o ambulanţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol”, tranmsite Poliţia de Frontieră.

În urma verificărilor preliminare s-a stabilit că cei trei formează o familie de cetăţeni afgani, un bărbat, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 15 şi 56 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în apropierea localității de frontieră Cenad, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt doi adulți și doi minori, toți cetăţeni din Irak și formează o familie, adulții fiind în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, iar minorii de 2, respectiv 5 ani. Aceștia sunt solicitanţi de azil în România, aveau asupra lor documente eliberate de autoritățile române și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ