24.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 iulie 2024

Rectorul UVT propune ca recunoașterea diplomelor să se facă la nivel de universități, și nu de minister. Care este motivul

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, ar vrea ca recunoașterea diplomelor universitare să nu se mai facă centralizat, la nivelul ministerului, ci chiar în universități. Motivul? Modalitatea de recunoaștere a diplomelor, în acest moment ,ne așază „între sistemele de învățământ ale Europei considerate nereformate, conservatoare„.

Propunerea ca recunoașterea diplomelor universitare obținute în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European să fie făcută de instituțiile de învățământ superior a fost făcută de Universitatea din București ministrului Educației, Adrian Curaj.

„Propunerea Universității București ne-ar aduce în compania sistemelor de învățământ de referință pentru Europa”, crede Marilen Pirtea. Tocmai de aceea, Universitatea de Vest din Timișoara lansează invitația tuturor factorilor implicați de a reflecta asupra unei schimbări în sistem.

Universitatea de Vest din Timișoara își dorește să facă parte din categoria în care sunt situate universitățile din Franța, Anglia sau Germania, de aceea invită Ministerul, universitățile, reprezentanți ai studenților și ai universitarilor să reflecteze asupra recunoașterii diplomelor în România și să se angajeze într-o dezbatere constructivă legată de arhitectura sistemului. Considerăm că această dezbatere trebuie să concentreze în primul rând aspecte legate de autonomia universitară și de capacitățile universităților”, adaugă rectorul UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :