Rectificare bugetară la limită, la Primăria Timișoara

128

Rectificarea bugetară pe care Executivul Primăriei Timișoara a dorit să o facă a trecut de votul consilierilor locali, luni după amiază, la a doua încercare. Aleșii opoziției nu au vrut să voteze, din nou, pentru că, spun ei, documentele sunt ambigue și acuză conducerea instituției că vrea să folosească acești bani în alte scopuri.

Prin rectificare, mai multe direcții din cadrul Primăriei Timișoara au primit suplimentarea veniturilor, în cele mai multe cazuri pentru a acoperi cheltuielile de personal. Cei mai mulți bani i-a solicitat Direcția Edilitară pentru a acoperi subvențiile la transportul în comun – 7 milioane de lei; Poliția Locală a primit 2,1 milioane de lei. Pentru Aparatul de specialitate al primarului s-au cerut 1,2 milioane de lei, Direcția Fiscală a solicitat un milion de lei, Filarmonica Banatul și Biroul Școli au cerut câte 800.000 de lei, iar Biroul de salubrizare 500.000 de lei, bani pentru deszăpezire.

Proiectul a trecut la limită, fără aprobarea opoziției.

”Timișoara avea nevoie de o rectificare de buget, pe de o parte pentru asigurarea bunei funcționări a COLTERM peste iarnă și a STPT în acest final de an, pe de altă parte, pentru aducerea prevederilor bugetare estimate la început de an pentru cheltuielile de personal din diverse structuri, în acord cu realitățile anului. PSD + ALDE a încercat pentru a doua oară să boicoteze această rectificare și nu a reușit NUMAI pentru că, alături de consilierii locali PNL și UDMR, a votat și d-șoara consilier local PMP Raluca Popescu”, a transmis Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În același proiect apărea și aprobarea împrumutului de 100 de milioane de lei, contractat deja de primărie. Acești bani vor ajunge la Colterm pentru a putea supraviețui peste iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ