Record de amenzi pentru prostituție, în Caraș-Severin: “La fabrică nu mă ia nimeni, salariul e mic. Aici câştig cât vreau”

290

Prostituatele din Caraş-Severin sunt cele mai amendate persoane de pe raza judeţului.  Poliţiştii spun însă că amenzile nu le sperie pentru că nu le achită niciodată.

În fiecare zi, şoferii care călătoresc pe Drumul European E70, la intrarea în oraşul Caransebeş pot să le vadă la lucru pe fetele care practică cea mai veche meserie din lume. Sunt două, trei femei, care zilnic, indiferent de anotimp, îşi fac veacul în zona benzinăriilor de la intrarea în oraş, unde încearcă să facă bani din practicarea prostituţiei. Nu le mai sperie nici măcar poliţiştii.

Alina este una dintre veterane. Susţine că are 26 de ani, chiar dacă arată mult mai în vârstă, şi că se prostituează de trei ani pentru că nu îşi găseşte loc de muncă de unde să câştige cât îi convine.

“La fabrică nu mă ia nimeni, că nu am decât opt clase. Şi, oricum, salariul e prea mic. Aici câştig cât vreau”, spune femeia, care ne dezvăluie că tariful e de 30 de lei, dar contează şi cum se înţelege cu clientul, putând să câştige şi mai mult. Nu este foarte dispusă să vorbească despre ceea ce face, însă este nemulţumită că nu este lăsată în pace.

“Pe noi ne amendează toată lumea şi gardienii şi poliţiştii şi jandarmii. Numai asta fac. Cum ne văd, opresc maşina şi ne scriu o hârtie din aia, de amendă. Da, cine îi prost să le plătească şi din ce, că nu avem bani”, spune tânăra.

Purtătorul de cuvânt al IPJ spune că fenomenul este cunoscut de către colegii săi şi aceştia aplică legea de fiecare dată când le găsesc pe fete în parcare.

“Colegii mei le sancţionează de fiecare dată când le găsesc în zonă. Lucrul pozitiv, dacă putem să-i spunem aşa, este că ele practică prostituţia pe cont propriu, nu au peşti, deci nu este o formă organizată. Însă colegii mei îşi fac datoria şi sancţionează acest tip de fapte. Doamnele respective însă nu îşi achită aceste amenzi şi nici nu pot fi executate pentru că nu au niciun fel de bunuri”, a declarat cms. şef Dinu Nicorici, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

De altfel, în topul datornicilor la bugetul local conduce una dintre aceste tinere, care a adunat o sumă record ca datorie din amenzile primite pentru practicarea prostituţiei.

“Avem o doamnă din Caransebeş, care se apropia de 150 de mii de lei sancţiuni contravenţionale aplicate. Aici vorbim nu numai de Poliţie, ci şi de Jandarmerie şi Poliţia Locală şi încă câteva doamne care se apropiau de 100 de mii de lei, 99 de mii , 94 de mii.  De altfel, această listă a fost prezentată şi într-o şedinţă a Consiliului Local Caransebeş unde se vorbea despre stadiul executării bugetului”, a mai adăugat cms. şef Dinu Nicorici.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ