Alertă medicală în Banat! Un virus periculos ce poate cauza moartea, confirmat la trei femei

498

Alertă medicală în Caraş-Severin după ce au fost confirmate trei cazuri de West Nile. Trei femei din Reşiţa, Caransebeş şi Bozovici cu vârste de 30, 81 şi respectiv 70 de ani, prezintă simptome ale virusului transmis de ţânţari. În cazul femeii de la Bozovici, ambele seturi de analize au confirmat prezenţa virusului şi se află sub supraveghere medicală, iar în cazul femeilor din Reşiţa şi Caransebeş, prezenţa virusului a fost confirmată doar de un singur set de analize, urmând să se efectueze un nou set de teste de laborator.

Specialiştii menţionează că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar. Printre simtome se numără au febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor repelente de ţânţari, montarea de plase la ferestrele locuinţelor.

sursa – infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ