Reconfirmări importante pentru Aquatim

89

Societatea Aquatim a primit, recent, două importante reconfirmări oficiale cu privire la capacitatea sa de prestare a serviciilor de utilitate publică și, implicit, la calitatea acestora.
Reacreditarea laboratorului Aquatim de control al calității apei de către RENAR, organism național de acreditare pe diverse standarde, este o astfel de confirmare.

Reprezentanții RENAR au verificat îndeplinirea unor condiții legate de dotările tehnice și procedurile de lucru ale laboratorului și au decis acordarea unui nou certificat de acreditare, conform standardului ISO 17025:2018, certificat valabil până în anul 2023. Laboratorul Aquatim monitorizează calitatea apei potabile și uzate din Timişoara şi din judeţ, urmărind peste 40 de indicatori de calitate. Zilnic, se fac circa 200 de analize a apei, înainte ca aceasta să ajungă la robinetele timișorenilor.

Tot recent, Aquatim a obținut reînnoirea licenţei de operare clasa întâi pentru serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, valabilă până în anul 2021. Documentul, eliberat de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, reprezintă recunoaşterea oficială a capacităţii de prestare a serviciilor și activităților asociate. Licența a fost reînnoită ca urmare a preluării de localități noi în aria de operare a societății Aquatim. Experții ANRSC au analizat indicatorii de performanță pentru activităţile prestate de Aquatim, calificarea personalului și dotările tehnice.
Acordarea licenței de operare și a acreditării RENAR confirmă realizarea angajamentelor asumate de către compania de apă pentru gestionarea resurselor de apă și asigurarea sănătăţii publice. Aquatim operează în prezent în peste 120 de localități din județul Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.