Campionatul Național Universitar al României la fotbal, pe „Știința”

169

Campionatul Național Universitar al României la fotbal a redebutat, în primăvara anului 2015, la inițiativa prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Şerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara. Competiția, desfășurată anual, este organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Ministerul Educaţiei Naționale, Federația Română de Fotbal și Universitatea Politehnica Timişoara.

Turneul final va avea loc între 24-26 mai 2019, la Timișoara, pe stadionul Știința și pe terenurile III Dan Păltinișanu și sintetic Baza Politehnica 2. Finala va avea loc duminică, 26 mai, ora 13, pe stadionul Știința. La turneul final vor participa șase echipe, care vor juca în sistem grupe (două grupe a câte trei echipe), meciuri de câte 60 de minute (exceptând finala), apoi finala pentru locul 3 (locurile 2 din grupe) și finala (locurile 1 din grupe). Tragerea la sorți a grupelor va fi fără capi de serie. Durata meciurilor de la turneul final, exceptând finala, va fi de două reprize a câte 30 de minute. În caz de scor egal după timpul regulamentar din cele două finale, se va trece direct la loviturile de departajare.

Lotul unei echipe poate avea maxim 18 jucători. Echipele au dreptul de a înscrie 18 jucători pe raportul de arbitraj, dintre care şapte rezerve. Fiecare echipă are dreptul la cinci înlocuiri de jucători, una fiind rezervată exclusiv portarului. Campioana națională din acest an va participa la Campionatul European Universitar (European Universities Football Championship) 2019, care se va desfășura la Madrid (Spania), între 20-27 iulie, competiție organizată de European University Sports Association (EUSA).
Echipele participante la turneul final sunt: Universitatea Politehnica (UPT) Timișoara, Universitatea de Vest (UVT) Timișoara, Universitatea (UPET) Petroşani, Universitatea (UO) Oradea, Universitatea 1 Decembrie 1918 (UAB) Alba-Iulia și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (UTI) Iași.

Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Tg. Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017). Pot participa studenți, români sau străini, la studiile de licență/masterat/doctorat la universitatea respectivă, indiferent dacă sunt sau nu legitimați la cluburi profesioniste de fotbal. Ediția 2019 a avut preliminarii, desfășurate în sistem eliminatoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.