Recomandare a Ministerului Sănătății: RECLAMĂ ȘPAGA din spitale prin… SMS. Ultimul caz, din Timișoara, a fost la ”Pădurea Verde”

945

După modelul DNA, responsabili din Ministerul Sănătății au gândit un mecanism simplu prin care să afle, cred ei, unde și cum se dă șpagă în spitalele din România. Astfel, pacienţii vor fi întrebaţi, printr-un SMS, cum au fost trataţi în spital, dar şi dacă li s-a cerut şpagă pentru serviciile de care au beneficiat. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este convins că noul sistem de feedback va funcţiona în toate spitatele, înainte de finalul mandatului său. În acest moment proiectul pilot a fost implementat în cinci unităţi sanitare din ţară.

Noul mecanism de feedback este foarte simplu. Atunci când pleci de la spital, primești un sms cu câteva întrebări, întrebări la care poți să răspunzi prin sms sau online. Întrebările vor fi sub 10 și vor cuprinde elementele esențiale din care să putem extrage satisfacția reală a pacienților”, declară Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Chestionat dacă pacienții vor fi întrebaţi şi de şpagă, ministrul Sănătății a spus că „unele întrebări țin de integritatea personalului”. „Eu nu am dat niciodata bani pentru servicii medicale în spitale. Aș reaminti însă că orice condiționare a unui act medical de primirea unui plic este o crimă”, aprecizează Vlad Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ