Recital de excepţie al baritonului corean Liu Hyunseong, la Timișoara-VIDEO

153

Luni seara, Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” a fost gazda unui recital de excepţie al baritonului corean Liu Hyunseong, ce a fost acompaniat la pian de Hwang Jung Ah, eveniment ce se înscrie în relaţia româno-coreană , organizat de către Asociaţia Culturală România – Korea, în colaborare cu Consulatul onorific al Coreei de Sud la Timişoara.

Asociaţia a fost înfiinţată în 2012, iar de atunci s-au făcut multe acţiuni şi schimburi culturale între cele două ţări, Filarmonica Banatul fiind deja cu concerte în Coreea de Sud de trei ori, pe o perioadă de câte o lună, o lună şi jumătate. De asemenea, în acest schimb, atât în cadrul Sălii Capitol, cât şi în alte locaţii, artişti coreeni solişti, instrumentişti şi dirijori au dat concerte deosebite, având un real succes.

În luna august vor sosi în Banat, din Cehia, unde se află în turneu, 12 solişti coreeni, iar 6 dintre aceştia vor deschide la Oraviţa, “Zilele Muzicale ale Oraviţei”, care vor ţine până în 15 august.

Liu Hyunseong, are o lungă şi strălucită carieră împletind cu success apariţiile pe scenele marilor teatre din Roma, Tokyio, Nagoya şi Seul, în prezent profesor de canto la Universitatea “Sang Myung” din Seul.

LĂSAȚI UN MESAJ