Reamenajarea Parcului Civic va costa mai mult. Care este motivul

86

Constructorii care lucrează la reamenajarea Parcului Civic din Timișoara vor mai mulți bani, după ce au realizat că proiectul tehnic nu mai este actual, afirmă primarul Dominic Fritz, citat de radiotimisoara.ro.

Pe de altă parte, edilul se declară nemulțumit de ritmul lucrărilor, însă speră ca în 2021 parcul să fie redat timișorenilor.

„Firma care a fost aleasă între timp a intrat în insolvență. Mai funcționează bineînțeles. Au și cerut o mărire de sumă contractuală pentru că se pare că proiectul tehnic a fost acum peste 10 ani și nu mai este actuale, nu mai corespunde cu condițiile actuale, motiv pentru care cer mai mulți bani. Și acolo este un proiect care, din păcate, nu a fost planificat așa cum ar fi trebuit. Nu sunt mulțumit cum au mers lucrurile până acum, dar să încercăm să o scoatem la capăt și cu siguranță vom avea un Parc Civic care merită să fie vizitat”, spune Dominic Fritz.

Parcul Civic a fost închis pentru lucrări în decembrie 2019 și totul trebuia să fie gata, conform contractului, în 6 luni: alei refăcute și amenajarea unui sistem de irigare computerizată, precum și un nou mobilier urban. Costurile reabilitării au fost estimate, inițial, la 6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ