Raed Arafat: Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru

32

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că instituirea unui lockdown general nu se află în vizorul autorităților. „Măsuri de lockdown pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori”.

„Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. Cert este că o mare parte din populație a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Așa că este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile.

Sper să controlăm această creștere pentru că acum indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să reușim să o menținem așa și să nu vedem din nou creșterea acestei presiuni și impactul acesteia”, a declarat Raed Arafat la B1.

Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori”, a mai spus șeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ