Reacția Spitalului Premiere din Timișoara, după ce Ministerul Sănătății a anunțat că se află pe lista unităților cu dezinfectanți diluați

13343

Ministerul Sănătății a dezvăluit, ieri, că în 50 de spitale din întreaga țară s-au folosit dezinfectanți diluați de la firma Hexi Pharma. Printre unitățile medicale cu probleme se numără și Spitalul Premiere din Timișoara.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții spitalului privat din capitala Banatului, în care funcționează și o maternitate, se apără și spun că imediat după ce au aflat din presă că dezinfectanții firmei sunt cu probleme, aceștia nu au mai fost folosiți în unitatea medicală.

În cadrul unității noastre s-au recoltat de către spital și de către echipa de control a Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș mai multe probe prin care s-a verificat eficiența soluțiilor dezinfectante. Pentru realizarea testelor de sanitație au fost utilizate mai multe tipuri de soluții dezinfectante de la diferiți producători, inclusiv produsul retras din activitatea spitalului nostru din cauza suspiciunilor apărute în media. Singurul rezultat neconform s-a constatat în testarea eficienței cu acest tip de dezinfectant suspicionat. Acesta este motivul pentru care ne regăsim pe lista publicată de Ministerul Sănătății”, transmite Spitalul Premiere.

În final, reprezentanții spitalului privat din Timișoara se întreabă dacă „ar trebui să ne îngrijoreze calitatea și eficiența altor produse sanitare pe care le-am putea achiziționa, la fel cum am achiziţionat şi acest produs, fapt pentru care în cadrul spitalului au fost intensificate măsurile de supraveghere epidemiologică pentru prevenirea și combaterea eventualelor evenimente epidemiologice„.

LĂSAȚI UN MESAJ