Reacția directorului Filarmonicii Banatul în plină grevă a muzicienilor-video

716

În plină grevă la Filarmonica Banatul, cu stagiunea suspendată, directorul instituției, Ioan Gârboni, își spune punctul de vedere. În opinia sa, greviștii au pierdut dreptul de a avea contract colectiv de muncă, și asta chiar în instanță.

”Din punctul meu de vedere eu trebuie să respect această grevă, e un drept al colegilor mei. Îmi cer scuze în fața publicului timișorean. Luni dimineață voi reveni la muncă și voi avea o întâlnire cu ei să vedem dacă putem pune capăt acestui conflict. Dacă nu, asta este, lucrurile vor merge înainte”, a spus Gârboni.

Acesta susține că legea nu impune un contract colectiv de muncă.

”La nivel de ramură nu există contract colectiv de muncă. Suntem singura ramură care nu avem un astfel de contract. Legea spune că acesta nu este obligatoriu. În plus, condiiile pe care colegii mei le-au pus în contractul colectiv de muncă la nivelul imperativ, nu merg. Ei s-au retras din negocieri. Au cerut ca programul de lucru să fie elastic, să vină la lucru când vor ei și când au ei chef. Asta nu se poate. Ei sunt plătiți 8 ore”, a mai spus directorul Filarmonicii.

Greva va dura două săptămâni, spun muzicienii, timp în care nu vor urca pe scenă.

1 COMENTARIU

  1. Oameni buni filarmonica are 160 de angajati iar voi cei care faceti greva sunteti 49 (daca chiar mai sunteti atatia ca in fata la filarmonica cand ati facut valuri nu erati mai mult de 30) dintre care vreo 20 sunt tineri angajati de cateva luni care au fost obligati de sefi de partida sa semneze desi ei inca nu prea stiu nimic de Garboni sau ce se intampla in filarmonica. Din pacate pentru voi sa cam aflat de ce faceti greva: vreti sa veniti cand vreti la lucru, daca s-ar putea doar in ziua concertului ca in restul timpului voi aveti alte angajamente. Exemplu de tupeu l-a avut dl. Torino a urcat pe scena la deschiderea stagiuni pentru a transmite cerintele grevistilor dar din care nu a spus nici una ca nu prea avea ce, ca daca zicea ca nu vrea sa vina la lucru il fluiera lumea dar a zis ca pe el il vedem de 35 de ani pe scena dar a uitat sa spuna care are contract cu o orchestra din afara 2-3 saptamani pe luna si ca in ultimi 2 ani nu cred ca a fost pe scena mai mult de 5 ori dar salariul la primit. Deci acum e clar de ce nu se vrea condica si de aici a pornit scandalul. Si ca el sunt si restul. Nu credeti ca e suspect ca tocmai de cand legea a impus condica de prezenta voi nu va mai intelegeti cu Garboni. Nu e acelasi Garboni care va ducea in concerte sa va suplimentati veniturile sau care l-a lasat pe marele sindicalist sa doarma in filarmonica ca nu avea locuinta? Upss mi-a scapat. Ce nu stiti voi e ca greva voastra a fost comandata si sponsorizata de “prieteni vostri de la biserica Elim pentru ca trebuie sa vina cineva de acolo la conducerea filarmonici. Urmeaza Timisoara capitala culturala 2021 si cineva trebuie sa sifoneze bani care vin cu acest eveniment – sau voi nu stiati asta (prieteni stiu: intrebati pe sora Gherasim ca ea stie). Si pentru cine inca mai crede salarii voastre sunt in jurul salariului minim aruncati o privire aici : http://www.filarmonicabanatul.ro/images/Transparenta_veniturilor/Transparenta_veniturilor_salariale_septembrie_2018.PDF Pentru cateva ore pe saptamana nu e de ajuns ? Oare de ce cei mai slabi profesional din orchestra fac greva – ca doar stiti ca majoritatea dintre grevisti sunt pe linga cu actul de cultura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.