Sute de polițiști și jandarmi vor păzi secțiile de votare din Timiș

106

Referendumul este bine păzit! Sute de polițiști și jandarmi vor fi la datorie, în 6 și 7 octombrie, pentru a veghea procesul electoral. Oamenii legii vor avea grijă să nu fie incidente violente, să nu fie perturbat votul și mai ales să nu existe fraude.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

În acest context, 554 de polițiști vor asigura paza și protecția la 277 de secții de votare, dintre cele 597 ce se vor constitui pe raza județului Timiș, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 420 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 24 de polițiști vor fi constituiți, zilnic,în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 95 de polițiști și 50 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean General „Moise Groza” Timiș va avea în responsabilitate 103 secții de votare dispuse în 58 de locații, unde vor fi prezenți peste 250 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 185 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii I.S.U. Timiș desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență. Totodată, 246 de polițisti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara vor asigura paza și supravegherea a 123 de sectii de votare aflate în zona de competență.

LĂSAȚI UN MESAJ