Reabilitarea unui bulevard din Timișoara, mai scumpă ca o autostradă!

422

Primăria Timișoara a anunțat că a depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor și a liniilor de tramvai de pe acest bulevard. Valoarea lui este însă astronomică – 148,8 milioane de lei. Un calcul arată că acest obiectiv este chiar mai scump decât o autostradă.

Am calculat cât costă un kilometru de șosea rapidă din cele trei loturi aflate în lucru între Lugoj și Deva. Astfel, un kilometru de autostradă pe lotul 2 se ridică la 19,6 milioane de lei, pe lotul 3 costul este de 27,4 milioane de lei/kilometru, iar pe lotul 4 valoarea unui kilometru este de 18,9 milioane de lei.

Acum să revenim la Calea Bogdăneștilor. Reabiitarea presupune segmentul curins între Bulevardul Cetății și bucla de la fosta fabrică Solventul. Adică o lungime de 4,95 de kilometri de șosea și linie de tramvai. Astfel, rezultă un cost pe kilometru reabilitat de 30 de milioane de lei, mai scump chiar decât un kilometru din lotul 3 care trece prin zona de munte și a cărui construire presupune o mulțime de utilaje și muncitori.

LĂSAȚI UN MESAJ