Reabilitarea totală a Căii Bogdăneștilor poate fi demarată în curând

263

Primarul Nicolae Robu a anunţat că proiectul cu finanţare europeană vizând extinderea şi modernizarea infrastructurii de mobilitate de pe Calea Bogdăneştilor, sub-proiect component al proiectului „Pasaj Solventul” din Timişoara, va fi demarat în curând.

„Este gata de aprobare proiectul ce vizează Calea Bogdăneştilor. Este depus pentru finanţare (europeană – n.r.) şi a trecut de toate etapele. Acolo se vor face amenajări complexe la nivelul tramei stradale şi vom transforma această cale în unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale oraşului, cu liniile de tramvai pe mijloc, înierbate”, a anunţat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Edilul a precizat că, în paralel, administraţia locală are un alt proiect din fonduri proprii, prin care se va construi Pasajul Solventul, care vizează ducerea prelungirii liniilor de tramvai şi a carosabilului de pe Calea Bogdăneşti prin pasajul subteran, peste care vor trece nouă linii de cale ferată.

„La ieşirea din Pasajul Solventul va fi un sens giratoriu cu o bifurcaţie spre Canalul Bega unde vom construi un pod peste Bega, şi alta spre Gara de Nord, unde vom introduce linii de tramvai şi patru benzi auto. Practic, sunt patru sub-proiecte în unul mare, un sistem complex gândit la nivelul mobilităţii oraşului”, a detaliat Nicolae Robu, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ