Reabilitarea centrului istoric, pe ultima sută de metri

91

Lucrările reabilitare din centrul istoric al Timișoarei sunt aproape gata de finalizare. Potrivit edilului, în această perioadă se lucrează și la punerea în valoare a vestigiilor arheologice, vor fi recondiționate fântâna, care va fi iluminată artistic  din subteran şi bazinul pentru porumbei.Reabilitarea zonei Cetate trebuie să fie gata până la finalul anului, fiind finanțată cu bani europeni.

reabilitare centrul istoric

Potrivit primarului Nicolae Robu, nu există niciun motiv pentru a nu încheia acest proiect. “Vine momentul tragerii liniei. Până la sfârșitul anului trebuie să încheiem proiectele cu finanțare europeană. Lucrurile au mai făcut un pas înainte. Mai este foarte puțin de pavat. Se lucrează la punerea în valoare a descoperirilor arheologice, la etapa finală, prin amenajarile de conservare. Se face mobilarea străzilor cu bănci, coșuri de gunoi, jardiniere cu flori și, de asemenea, se echipează străzile cu statuile despre care am mai vorbit, statui care sunt opere de artă”, a afirmat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

reabilitare centrul istoricEdilul a subliniat faptul că în mandatul său a avut de implementat 35 de proiecte şi niciunul nu a fost ratat. Valoarea finanțării nerambursabile a acestora depășește 86,34 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ