RDS se laudă că a „furat” un milion de clienţi de la alţi operatori de telefonie mobilă

303

RCS&RDS, operator de telecomunicaţii controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a anunţat marţi că a ajuns în prezent la peste trei milioane de abonaţi în reţeaua de telefonie mobilă Digi Mobil, în mai puţin de trei ani de la relansarea acestor servicii. Compania a mai precizat că, din octombrie 2008, când a fost lansat serviciul de portabilitate, şi până la începutul anului 2017, a primit peste un milion de numere de la ceilalţi operatori de telecomunicaţii, fiind furnizorul cu cele mai multe numere primite prin portare.

Creşterea numărului de utilizatori în reţeaua de comunicaţii mobile se datorează, conform oficialilor companiei, investiţiilor semnificative în dezvoltarea şi extinderea continuă a acoperirii reţelei Digi Mobil 3G şi 4G, tehnologiilor de ultima generaţie care au dus la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de voce şi date mobile, dar şi ofertelor comerciale ce răspund nevoii din ce în ce mai mare de trafic de date.

„Avem certitudinea că vom îmbunătăţi permanent serviciile mobile, investiţia în tehnologia 4G fiind acum prioritară, astfel încât să ajungem la cât mai mulţi utilizatori cu această. Este un efort gradual şi susţinut pentru creşterea capabilităţilor reţelei, 4G fiind următoarea tendinţa importantă pentru consumul optim de internet mobil. Astfel, vom putea să susţinem fără nicio problema creşterea de trafic a clienţilor actuali, precum şi traficul noilor clienţi care ne vor alege.”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreşedinte RCS & RDS.

Potrivit datelor operatorului, în prezent, reţeaua 3G Digi Mobil acoperă peste 97% din populaţie, iar reţeaua 4G a atins pragul de 37%.

RCS&RDS este al patrulea mare operator local de telefonie mobilă, după Orange, Vodafone şi Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote), furnizând servicii în România, Ungaria, Spania şi Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ