Războiul pentru Alergotura, episodul 2!

988

Disputa juridică continuă în lumea atletismul timișorean pentru brandul Alergotura. Învinuit pentru joc ”murdar”, Constantin Dumitra acuză și el Asociația Alergotura de ”furt de idei”…

Două asociații sportive al căror unic scop este, sau ar trebui sa fie, popularizarea mișcării prin alergare au început un adevărat război pentru o denumire. Alergotura este titulatura devenită peste noapte mult râvnită în capitala Banatului, iar războiul a fost deschis de o manevră ”murdară”.

Asociația Alergotura se plângea zilele trecute că a fost notificată să nu mai folosească denumirea sub care s-a făcut cunoscută în ultimii 4 ani pentru că un coleg de breaslă și-a însușit dreptul asupra denumirii la OSIM. Constantin Dumitra, președintele Atletic Club Maraton Timișoara, este cel care a făcut pasul de înregistrare la Oficiul pentru Sigle și Mărci.

La rândul său Dumitra se apără și spune că Alergotura îl sabotează și îi copiează toate ideile. Mai mult, membrii Alergotura s-au promovat și la unele evenimente ale sale și de aici ar fi început totul. ”Toate acțiunile întreprinse în activitatea pe care aceștia o desfășoară nefiind altceva decât copierea întocmai a proiectului inițiat de mine”, spune Constantin Dumitra. Ca răspuns la acțiunile acestora Dumitra a trecut la fapte și a înregistrat numele la OSIM în urmă cu un an.

Deținătorul legal al licenței Alergotura nu are încă un plan concret pentru utilizarea denumirii. ”Este posibil să îl folosesc în acest an”, spune Dumitra. Asociația pe care o conduce are anunțate pentru 2016 patru evenimente: Crosul Firmelor (15 mai), Crosul Nocturn (30 iulie), Triatlon Timișoara (31 iulie) și Maratonul Timișoarei (25 septembrie)

LĂSAȚI UN MESAJ