Raed Arafat îi avertizează pe români: Relaxarea nu se mai face din 15 mai, dacă situația se înrăutățește

2247

Raed Arafat îi îndeamnă pe români să poarte măști de protecție, pentru că nu se știe cine e infectat și cine nu. În plus, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avertizat că măsurile nu se vor relaxa din 15 mai, „dacă situația se înrăutățește”.

Secretarul de stat Raed Arafat a avertizat că nu este încă timpul să ne relaxăm. Șeful DSU spune că situația se poate înrăutăți dacă nu se respectă măsurile impuse. Secretarul de stat în MAI spune că nu s-a ajuns încă la faza în care oamenii să fie relaxați și să spună că totul a trecut.

„S-a văzut că majoritatea a stat acasă și în familie, dar au mai fost și situații în care au fost încălcate recomandările. Încă nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Pot să mai apară focare. Mai avem de așteptat. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care luăm decizia de a începe relaxările, dar dacă situația se înrăutățește, vă dați seama că acest lucru nu se poate face”, a declarat Arafat, potrivit Mediafax.

Șeful DSU a averizat că dacă nu sunt respectate regulile de igienă și de distanțare socială, poate urma o creștere a cazurilor, regională sau națională.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ