Puţine parcele de teren pentru tinerii din Reşiţa

332

Tinerii din Reşiţa, care nu au o locuinţă, pot beneficia de parcele de de teren oferite gratuit de primărie. Deşi numărul doritorilor este mare, cei mai mulţi tineri din Reşiţa neavând banii necesari pentru a-şi cumpăra teren şi a ridica o casă, numărul parcelelor scoase la bătaie de administraţia Popa este mult mai mic.

În urmă cu un an, autorităţile locale au decis, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să ofere tinerilor 10 terenuri unde aceştia să îşi construiască o primă casă. Dosarele depuse sunt duble faţă de oferta primăriei.

Fiecare parcelă de teren are 300 de metri pătraţi şi acestea sunt amplasate în zona Lend, pe strada Zorilor.

Legea care le permite autorităților locale să dea pământ tinerilor prevede ca beneficiarii să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, să nu fi avut și să nu aibă în proprietate o locuință sau teren pentru construirea locuinței, iar părinții lor să nu fi deținut, în ultimii 10 ani, teren mai mare de 500 de metri pătrați în mediul urban și 5.000 mp în mediul rural.

În plus, cei care primesc parcele de teren sunt obligați să înceapă construirea locuinței în termen de un an de la data atribuirii terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ