„Putin ar trebui să conducă Europa, iar femeile nu trebuie luate în serios”. Bernie Ecclestone şochează din nou

243

Bernie Ecclestone, directorul executiv al Formula One Group, a participat la o conferinţă despre advertising, alături de Sir Martin Sorrell, om de afaceri, director în cadrul Formula One.

Într-un dialog cu Martin Sorrell, Bernie Ecclestone a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin „ar trebui să conducă Europa” şi şi-a exprimat susţinerea pentru Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA.

„Cred că Europa şi-a pierdut din importanţă, punct”, i-a spus Ecclestone lui Sorrell, care a replicat întrebând dacă se referă la Europa de Vest, Europa de Est sau la ambele, după care a scos în evidenţă faptul că Ecclestone e un mare admirator al lui Putin.

„El ar trebui să conducă Europa […] Ar trebui să renunţăm la Bruxelles (n.r. Parlamentul European) şi să-l punem pe el la conducere. Face ce spune ca vrea să facă şi rezolvă ce are de rezolvat. Cred că oamenii nu înţeleg exact ce vrea să facă… Vrea să ducă Rusia acolo unde a fost cândva”, a venit răspunsul lui Ecclestone.

Totodată, englezul în vârstă de 85 de ani susţine că imigranţii nu au adus o contribuţie substanţială la economia Marii Britanii. Lewis Hamilton, triplu campion mondial de Formula 1, este nepotul unor imigranţi care au venit în Marea Britanie din Grenada, o ţară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor.

Nu este pentru prima dată când Ecclestone provoacă o controversă în lumea sportului şi nu numai. În 2009, el l-a lăudat pe Adolf Hitler, pentru faptul că „a fost un om capabil să facă lucrurile cum trebuie”.

Bernie Ecclestone a declarat şi că femeile pilot din Formula 1 nu ar fi luate în serios şi este de părere că femeile nu sunt capabile din punct de vedere fizic să piloteze monoposturi foarte rapide.

Remarcile şefului Formula 1 au declanşat numeroase reacţii, iar Ecclestone este acuzat de discriminare. Femeia pilot Pippa Mann, din Marea Britanie, care a concurat la patru curse Indianapolis 500 şi a câştigat seriile US Indy Lights, a declarat pentru BBC: „Incredibil. O luăm de la început. Cineva ar trebui să-i reamintească domnului Ecclestone că IndyCar nu are servodirecţie şi suntem suficient de puternice pentru a conduce aceste monoposturi”.

Sursa: prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ