Pledoarie de… un milion de euro pentru sănătatea locuitorilor din Giroc. FOTO-VIDEO

3254

Conducerea primăriei din Giroc s-a gândit la sănătatea locuitorilor săi atunci când a accesat fonduri europeane, din care a reușit să amenajeze o pistă de biciclete demnă de localități cu pretenții mai mari din țară.

Locuitorii din Giroc și nu numai ei benficiază de o pistă de bicilete în lungime de aproximativ 5 kilometri și jumătate, amenajată în dublu sens, care străbate toată comuna. Dacă în timpul săptămânii cei care o folosesc sunt mai mult cei din Giroc, la sfârșit de săptămână sunt mii de bicicliști care fac mișcare spre pădurea de la capătul localității, pentru că și timișorenii vor să iasă din oraș spre zone liniștite, cu verdeață și aer curat. Lucrările pentru amenajarea acestei investiții au durat 3 ani și au fost finalizate anul trecut. Pista a fost realizată în cadrul unui proiect mai amplu, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care se avea în vedere modernizarea drumului comunal din Giroc, cu o valoare totală de peste 2 milioane și jumătate de euro.


Pista de biciclete din Giroc a fost realizată inițial din centrul comunei și până la marginea pădurii. Conducerea primăriei a făcut mai apoi legătura cu pista de bicilete care a fost amenajată de Consiliul Județean Timiș, de la ieșirea din Timișoara și până la intrarea în Giroc, lucrări efectuate în același timp cu lărgirea la 4 benzi a drumului care face legătura dintre cele două localități.

Acum, amatorii de plimbări pe două roți pot pedala fără grijă pe traseul cuprins între ieșirea din Timișoara și păduricea din Giroc de pe malul Timișului, pe o pistă de biciclete amenajată după toate standardele, marcată frumos, pe două sensuri, pentru dus-întors. Primăria din Giroc are în vedere și amenajarea a încă unei noi porțiuni în continuarea actualei piste, care să străbată pădurea și să ajungă până pe malurile Timișului. Pedalare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ