Pui de zimbru, captiv în laț, eliberat de jandarmii montani VIDEO

122

Un pui de zimbru a rămas captiv într-un laț, însă a fost salvat de rangerii și jandarmii montani din Caraș-Severin. Lațul a fost pus, cel mai probabil, de braconieri.

„În urma sesizării făcute de un ranger al Parcului Național Domogled – Valea Cernei cu privire la un „zimbru prins în laț”, jandarmi din cadrul Postului Băile Herculane împreună cu polițiști, rangeri, voluntarii Asociației W.W.F, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și un medic veterinar s-au deplasat în zona indicată. La ora 17.30 s-a ajuns în arealul natural, la aproximativ 3 km de localitatea Rusca-Teregova, la o altitudine de 700 m, unde un mascul, cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 1 an, avea prins piciorul drept din față într-un laț”, au transmis jandarmii montani.

Puiul de zimbru a fost tranchilizat de medicul veterinar și ulterior eliberat. Pe timpul intervenției, lângă pui a venit și un zimbru adult, posibil femelă. După ce l-au eliberat, salvatorii au pus animalul în libertate și l-au supravegheat până când a plecat in siguranță în pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ