PSD inițiază asaltul final împotriva SRI și al altor servicii secrete! Ce le pregătește acestora

166

Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări, o structură care îşi propune să scoată din cărţile justiţiei şi ale politicii serviciile de informaţii şi pe ofiţerii acestora. E ceea ce vrea să facă PSD, potrivit documnetului discutat sâmbătă la Neptun. Proiectul este unul mai vechi, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu.

PSD propune înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări, o structură care „să scoată serviciile de informaţii şi ofiţerii lor din justiţie şi politică”, arată Mediafax. Un document discutat sâmbătă la Neptun arată că PSD va susţine un proiect de lege prin care se înfiinţează Autoritatea Naţională de Interceptări,astfel încât să fie scoşi „serviciile de informaţii şi ofiţerii din justiţie şi politică”.

„Imbunătăţirea legislaţiei pentru asigurarea unor servicii de informaţii în conformitate cu cerinţele statului de drept. Adaptarea prevederilor din legile siguranţei naţionale la nivelul celor din ţările puternic dezvoltate în acest domeniu. Reaşezarea activităţii serviciilor de informaţii în matca lor constituţională”, se arată în documentul discutat sâmbătă în şedinţa CEx a PSD, de la Neptun.

Termenul ar fi decembrie 2018, fiind vorba despre un proiect de lege. Documentul mai prevede: „Definirea clară a atribuţiilor structurilor de informaţii. Scoaterea serviciilor de informaţii şi a ofiţerilor serviciilor din justiţie şi politică. Înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Interceptări”.

Proiectul nu este de ieri de azi. El a fost iniţiat cu ceva vreme în urmă de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Potrivit proiectului aflat pe site-ul Senatului, Autoritatea are ca obiectiv interceptarea, înregistrarea, ascultarea, verificarea primară, stocarea şi transmiterea datelor şi informaţiilor ce au interes pentru securitatea naţională, prevenirea şi combaterea terorismului şi a criminalităţii organizate şi corupţiei, cât şi prevenirea, descoperirea şi contracararea interceptărilor ilegale a comunicaţiilor, în colaborare cu celelalte autoritati informative si de protecţie.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ