PSD dorește alegeri pentru conducerea organizațiilor județene! Timișul se numără printre acestea

98

În acest sfârșit de săptămână, la Neptun, a avut loc o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD. Una din cele mai importante hotărâri luate acolo a fost necesitatea de a organiza alegeri pentru ocuparea funcției de președinte în acele organizații județene, unde nu există conducere definitivă aleasă.

Aceste organizații sunt în număr de 11 și sunt conduse de președinți interimari. Filialele județene PSD din Alba, Botoșani, Brașov, Brăila, Cluj, Giurgiu, Iași, Sibiu, Suceava, dar și Timiș. Pe lângă acestea se mai află în situație de interimat și organizația București.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a propus să se organizeze alegeri județene pentru funcția de președinte în toate filialele conduse de lideri interimari. Discuția a pornit în contextul în care Gabriela Firea, președinte interimar la organizației de București, a avut o poziție tranșantă în privința prestației ministrului de interne, Carmen Dan, căreia i-a cerut demisia sau retragerea sprijinului politic.

Dacă totul merge conform planificărilor, aceste adunări speciale de alegeri ar putea începe chiar de săptămâna viitoare.

Potrivit statutului PSD, ce a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie, alegerea președintelui organizației județene nu se va mai face prin scrutin intern direct de toți membrii din județ, ci doar delegații la alegeri.

Pozițiile de interimar au fost adjudecate din diverse motive. Cazurile cele mai cunoscute fiind la Brăila și la Timiș, unde foștii președinți au eșuat în funcția de prim ministru după care au fost demiși sau și-au dat demisia din conducerea județeană.

În cazul județului Timiș, liderul interimar este Călin Dobra. Acesta a preluat, pe 23 ianuarie 2018, conducerea provizorie a filialei județene din Timiș a social-democraților, după ce CExN al PSD l-a exclus din partid, pe 15 iunie 2017, pe președintele județean de la acea vreme, fostul premier Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ