Protestul transportatorilor, la apogeu. Zeci de camioane au blocat străzi din Timişoara

122

Protestul transportatorilor, nemulţumiţi de tarifele mari ale poliţelor de asigurare obligatorii, a atins apogeul, joi. Aşa cum au anunţat de mai multe săptămâni, transportatorii au ieşit din nou pe străzi, dar de această dată TIR-urile aproape au paralizat mai multe artere din Timişoara, dacă până acum protestul s-a desfăşurat pe drumul spre autostrada Timişoara – Arad.

Camioanele au pornit de pe Calea Şagului spre bulevardul Liviu Rebreanu şi mai departe spre Calea Stan Vidrighin. Şoferii maşinilor de mare tonaj au circulat cu maximum 10 km/h în semn de protest. De asemenea, transportatorii aşteaptă, joi, un semnal de la Guvern care să ducă la reducerea preţurilor RCA.

Protestul împotriva RCA a început la ora 10 şi continuă până când Executivul va lua măsuri de micşoreze a tarifelor. În caz contrar, TIR-urile vor rămâne pe străzi până seara şi vor ieşi din nou. Ei spun că nu vor renunţa până când nu obţin ce doresc. Şi asta pentru că au ajuns să plătească 20.000 de lei pentru o maşină anual. Tariful a crescut şi cu 200% în ultimii 3 ani, iar scumpirea îi va duce pe transportatori la faliment, spun aceştia.

Proteste similare au avut loc şi la Arad şi Bucureşti, dar şi în alte oraşe mari din ţară. Variantele de ocolire a municipiilor au fost blocate, iar centrul Capitalei paralizat de camioane.

LĂSAȚI UN MESAJ