Protest pentru modificarea Codului penal! VIDEO

191

Dacă protestele din România sunt împotriva modificării Codului penal, la celălalt capăt de lume, în Argentina, protestele sunt tocmai pentru modificarea acestuia. Iar motivul este halucinant: femeile vor să li se permită să facă topless în public!

Zeci de femei dezbrăcate până la mijloc, susținute de sute de protestatari îmbrăcați, au mărșăluit marți în Buenos Aires pentru dreptul de a face plajă seminud după ce poliția a cerut recent unor femei fără sutien să părăsească o plajă din apropiere.

Proteste similare au avut loc în ultimele săptămâni pe teritoriul Argentinei în urma incidentului din luna ianuarie, însă este încă neclar dacă legile din Argentina permit femeilor să facă topless în public.

Poliția a făcut referire la un articol din Codul penal care interzice afișarea obscenă în public pentru a justifica cererea adresată acelor femei de a părăsi plaja, chiar dacă cel puțin un judecător a stabilit după producerea incidentului că bronzarea topless în public nu reprezintă o crimă.

La sfârșitul lunii ianuarie, în plină vară în emisfera sudică, o plajă aglomerată aflată la 500 km distanță de Buenos Aires a fost scena unui eveniment neobișnuit: aproape 50 de polițiști au înconjurat trei femei care se bronzau cu sânii goi.

Ele fuseseră denunțate de alte persoane care stăteau pe această plajă nedestinată nudiștilor și cele trei erau pasibile de amendă. După mai multe discuții, în mijlocul unei mulțimi care, fie le luau apărarea, fie strigau la ele să plece, femeile au preferat să părăsească plaja. Momentul a fost filmat, iar clipul a făcut înconjurul rețelelor de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ