Protest masiv la Complexul Energetic Oltenia! Sute de angajați au oprit lucrul și cer majorarea salariilor

136

Zeci de salariaţi de la Cariera Roşiuţa, care au intrat în schimbul trei, s-au alăturat, sâmbătă seara, grevei declanşate vineri la Cariera Jilţ Nord şi Cariera Jilţ Sud.

Angajaţii au refuzat să înceapă lucrul, solicitând, printre altele, majorarea salariilor, vouchere de vacanţă şi reducerea vârstei de pensionare.

„Solicitările noastre sunt aceleaşi de foarte mult timp. E clar că există o stare de nemulţumire enormă peste tot, e clar că oamenii au dreptate în totalitate, în ceea ce priveşte ce veniturile, că sunt foarte mici, facilităţile, condiţiile de muncă, lipsa de materiale, oamenii au perfectă dreptate când expun aceste nemultumiri. Sindicatul Mine Energie Oltenia a spus-o întotdeauna şi o spune, există bani, oamenii trebuie să primească aceste lucruri, oamenii sunt informaţi şi văd care sunt preţurile pe piaţa de energie şi nu numai acum, pe perioada iernii. De doi ani de zile vedem ce se întâmplă în sistemul energetic românesc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.

Un miner de la Cariera Roşiuţa a mers la serviciu purtând un jug, sâmbătă, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile de muncă. Protestele au început vineri după ce administraţia ar fi propus un buget de venituri şi cheltuieli fără majorări salariale şi fără vouchere de vacanţă pentru cei aproximativ 13.000 de angajaţi. Reprezentanţii CEO au anunţat că vor purta luni discuţii cu sindicatele.

„Ca urmare a întreruperii voluntare a lucrului în unele cariere din cadrul Societăţii Complexul Energetic Oltenia, cu consecinţe iremediabile asupra activităţii companiei, a fost stabilită, de către conducerea Ministerului Energiei, o întâlnire între conducerea societăţii şi partenerii sociali, la sediul Ministerului Energiei, în data de 14 ianuarie, la ora 15.00, pentru identificarea soluţiilor corespunzătoare. Având în vedere posibilitatea producerii unor consecinţe deosebit de grave asupra funcţionării Sistemului Energetic Naţional, precum şi pentru desfăşurarea cu rezultate optime a întâlnirii stabilite, este necesară reluarea imediată a activităţii de producţie. Conducerea societăţii îşi manifestă totală disponibilitate pentru continuarea dialogului cu partenerii sociali în vederea soluţionării problemelor aparute”, se precizează într-un comunicat de presă al CEO, remis MEDIAFAX.

sursa – mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ