Protest la Timișoara pentru susținerea financiară a copiilor cu dizabilități

62
dizabilitati

Zeci de persoane au protestat, vineri, în fața Prefecturii Timiș, nemulțumite de măsurile luate de Guvern înainte de aprobarea bugetului național. La miting au fost prezenți părinți și aparținători ai copiilor cu dizabilități. Ei se tem că primăriile nu vor putea acoperi indemnizațiile, iar tratamentele celor mici nu vor mai putea continua.

Ca urmare a măsurilor fără precedent de a lăsa în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate, contrar prevederilor legale și a principiilor asumate prin Programul de Guvernare 2017 -2020, noi părinții copiilor cu dizabilități, adulții cu dizabilități și cetățenii români, care mai cred în echitate și justiție socială, înțelegem să ne manifestăm dezacordul față de Proiectul de Buget pentru anul 2019 și să solicităm modificarea în regim de urgență a prevederii ”ZERO BUGET PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI”.

NU NEGOCIEM VIAȚA COPIILOR NOȘTRI

Nerespectarea angajamentului ministrului Finanțelor de sâmbătă, 2 februarie 2019, vine ca o confirmare a temerilor noastre, cu atât mai mult cu cât, solicitările noastre sunt independente de restul aspectelor problematice ale Proiectului de Buget, ele fiind strict legate de respectarea unui principiu asumat al acestei guvernări: SOLIDARITATEA.

Pe cale de consecință, vă informăm că în situația în care Proiectul de Buget aferent anului 2019 intră în această formă în Guvern, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României), noi, părinții de copii cu dizabilități, ne vom opune prin toate mijloacele legale existente, inclusiv prin proteste publice, au transmis părinții copiilor cu dizabilități.

Dacă până acum Executivul acoperea 90% din banii necesari plății indemnizațiilor și Primăria Timișoara doar 10 procente, acum întreaga sumă cade în sarcina bugetului local. Guvernanții au promis că edilii care nu se vor descurca vor primi sprijin de la centru, dar nu s-a stablit și din ce sursă vor veni banii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ