Protest la Timișoara pentru susținerea Codruței Kovesi

154

Sute de oameni s-au adunat, miercuri seara, în Timişoara, Iaşi şi Braşov pentru a protesta faţă de decizia CCR în cazul Laurei Codruţa Kovesi. Protestatarii cer alegeri anticipate şi spun că CCR nu poate obliga preşedintele să o revoce pe şefa DNA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, după ce Curtea Constituţională a României a arătat, în comunicatul oficial, că şeful statului ar urma să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Manifestanţii ţin steagul României în mâini, se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot şi scandează “CCR, sluga PSD”, “PSD, ciuma roşie”, “România, trezeşte-te”, “Hoţii” sau “Ce vrem noi e şi pentru voi”.

De asemenea, un afiş de aproximativ doi metri pe care scrie “Punctul 8 de la Timişoara: fără comunişti, fără penali” a fost desfăşurat în Piaţa Victoriei.

La protest şi-au făcut prezenţa şi câţiva voluntari USR, care strâng semnături pentru campania “Fără penali în funcţii publice”.

Un protest asemănător are loc şi la Iaşi, unde aproximativ 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii şi cer alegeri anticipate, după decizia CCR.

Oamenii scandează „Tudorele, nimeni nu te mai vrea la Drept!”, ”PSD, ciuma rosie”, „Nu se mai poate, vrem anticipate”.

Ieşenii au adus cu ei steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Aproximativ 60 persoane protestează, miercuri seara, şi în faţa Prefecturii Braşov, după decizia CCR în cazul Kovesi.

Oamenii scandează „Justiţie, nu corupţie!”, „CCR sluga PSD”.

„Se dau legi doar pentru infractori. E inadmisibil ca într-un stat de drept Curtea Constituţională să oblige preşedintele să demită şefa DNA. Analfabeţii au confiscat ţara asta”, a declarat o protestatară.

Proteste sunt şi la Sibiu şi Cluj-Napoca.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

„Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ