Protest de proporții în vestul țării ! Mii de oameni solicită organizarea unui referendum

1674

Peste 2.000 de persoane s-au strâns sâmbătă după amiază în Piaţa Unirii din Oradea, la îndemnul Coaliţiei pentru Familie, cerând organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, astfel încât căsătoria să fie definită ca fiind uniunea dintre un bărbat şi femeie.

 

Oamenii, de toate vârstele, de la bunici până la copii mici, au apărut încă de la ora 14, având cu ei afişe pe care scrie că „Susţin familia întemeiată pe căsătoria dintre un barbat şi o femeie”, dar şi steagul Americii, respectiv tricolorul.

La eveniment au participat atât preoţi, călugări şi călugăriţe, cât şi orădeni de rând, credincioşi sau pur şi simplu persoane care susţin familia tradiţională.

Manifestarea a început cu rugăciunea „Tatăl nostru”, după care s-a cântat Imnul national al României.

De la început, Daniel Burtic, profesor la Universitatea Emanuel şi unul dintre organizatorii din Coaliţia pentru Familie, le-a transmis participanţilor că manifestarea se doreste una paşnică şi a amintit că scopul întâlnirii este acela de a atrage atenţia autorităţilor să organizeze un referendum pentru modificarea articolului 48 din Constituţie aşa încât definiţia căsătoriei să prevadă explicit că este uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Timp de aproximativ o oră şi jumătate, în Piaţa Unirii s-au spus discursuri, s-a cântat şi s-au recitat versete din biblie, după care, în jurul orei 16, oamenii au pornit într-un aşa numit marş al vieţii, respectiv împotriva avorturilor, pe traseul stada Traian Moşoiu – Centrul Civic – Maternitate – Piaţa Tineretului, de pe strada Clujului, având cu ei un banner imens pe care scria Marş pentru viaţă, însoţiţi de fanfară.

În faţa Maternităţii, mulţimea a oprit pentru a rosti din nou Rugăciunea „Tatăl Nostru”.

Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 17.30, în Piaţa Tineretului, cu rugănciuni şi alte discursuri pro viaţă.

Sursă: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ