Protest al magistraților din Timiș și Caraș-Severin – video

255

Aproape două sute de procurori și judecători au protestat, luni seara, în fața Palatelor de Justiție din Iași, Brașov și Timiș. Protestul magistraților față de modificările din Justiție a fost unul mut, aceștia refuzând să dea declarații, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 50 de judecători și procurori s-au adunat, luni seara, și în fața Curții de Apel Timișoara, pentru a protesta în tăcere față de modificările la legile justiției, fiind aplaudați de zeci de persoane care au venit să-i susțină, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cei peste 50 de procurori și judecători de la instanțele din Timișoara s-au așezat, luni seara, în fața Curții de Apel din oraș, protestând în liniște față de modificările aduse legilor justiției.
Magistrații au fost susținuți de zeci de timișoreni, care i-au aplaudat timp de 30 de minute, cât a durat acțiunea de protest, și au ținut în mâini afișe cu mesaje precum “Justiție, nu corupție” sau “Politicieni, jos labele de pe justiție”. La finalul acțiunii de protest, și procurorii și judecătorii prezenți au aplaudat, în timp ce manifestanții le-au strigat „Mulțumim”.
“Este un moment extraordinar și un moment exemplar ceea ce au făcut magistrații. Noi am venit aici pentru a-i aplauda, este ceea ce putem să facem în fața unui astfel de gest. Este clar că magistrații vor să-și păstreze independența, să-și păstreze demnitatea și acest lucru trebuie să fie reținut și de către Parlament, care încearcă practic să-și bată joc de această profesie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florian Mihalcea, unul dintre timișorenii care i-au aplaudat pe magistrați.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, luni, magistrații au organizat acțiunea de protest “îngrijorați” fiind cu privire la modificările legislative preconizate în domeniul justiției.
“Ca urmare a aprobării de către Camera deputaţilor a unor proiecte de lege privind domeniul justiţiei cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene, respectiv ca urmare a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală care va lipsi organele judiciare de instrumentele juridice menite a asigura protecţia vicimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel justiţia penală ineficientă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara îşi manifestă profunda îngrijorare cu privire la modificările legislative preconizate şi se alătură colegilor din toată ţara, judecători şi procurori, care au decis să îşi manifeste în mod public şi „tăcut” dezacordul faţă de acestea”, se arată în comunicatul de presă al Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Un comunicat similar au transmis și magistrații Judecătoriei Caransebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ