Proprietarii de terenuri private și neexploatate de la periferia Timişoarei, ocupate de colibe și gunoaie, buni de plată!

268

Terenurile private neexploatate de la periferia Timişoarei sunt folosite, fără nicio jenă, de oamenii străzii. Ei profită de faptul că suprafeţele nu sunt îngrădite şi îşi fac aici adăposturi improvizate. Nu lipsesc din peisaj nici munţii de gunoaie!

În zona Mehala – Grigore Alexandrescu, poliţiştii locali au descoperit mai multe adăposturi improvizate. Oamenii străzii s-au instalat confortabil pe terenurile din preajma ruinei de pe Calea Torontalului, construcţia care ar fi trebuit să devină spital.

„În urma verificărilor la fața locului au fost depistate un număr de 17 persoane, dintre care 10 minori, care locuiau în mai multe barăci construite ilegal. În cazul acestora, polițiștii locali au luat măsura încredințării lor către serviciile sociale în vederea luării măsurilor de reintegrare, iar cei care provin din alte localități au fost îndrumați către domicilii”, transmit poliţiştii.

Pentru că oamenii străzii s-au instalat pe terenuri private, responsabilitatea igienizării zonei cade în sarcina proprietarilor. Aceştia au fost somaţi de poliţiştii locali să facă curat pe suprafeţele afectate.

„Polițiștii locali vor verifica în cursul acestei săptămâni dacă proprietarii s-au conformat și au luat măsurile de igienizare”, avertizează agenţii.

Anul trecut, polițiștii locali au identificat 80 de astfel de locații în care s-au adăpostit persoane fără casă pe raza municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ