Proiectul noii maternități din Timișoara prinde contur. Va avea compartimente de fertilizare in vitro

139

Timișoara va avea o nouă maternitate peste câțiva ani. Specialiștii Consiliului Județean Timiș au întocmit studiul de fezabilitate (SF) pentru viitoarea Clinică de Obstetrică și Ginecologie.

Potrivit SF-ului, durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, va fi de 24 luni. Însă asta nu înseamnă că în 2021 maternitatea va fi gata. Înainte de începerea șantierului este nevoie de proiectare și de organizarea licitației pentru constructor, proceduri birocratice consumatoare de timp.

Noua Clinică de Obstetrică și Ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară, cât și posibilitatea realizării de noi proceduri medicale. Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de fertilizare in vitro, care nu pot fi efectuate în maternitatea actuală.

„Noua clinică va fi un etalon la nivel național în materie de servicii medicale și dotări. Nu am făcut rabat la calitate. Vrem ca și în sistemul public să putem oferi servicii de calitate, precum cele din privat, chiar superioare acestora. Sănătatea este prioritară pentru noi. Investim mereu pentru a aduce și a menține la standarde de calitate normale spitalele, clinicile care se află în grija noastră”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Maternitatea construită de CJ Timiș va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

Clinica va avea regim de înălțime demisol + parter + 4 etaje. În plan orizontal, construcția propusă este alcătuită din două corpuri despărțite printr-un rost de dilatare. Maternitatea va avea o suprafață desfășurată de 6.000 m2, cu o suprafață utilă de 4.761 m2.
Investiția se ridică la 50.387.920 lei, TVA inclus, finanțarea fiind asigurată printr-un proiect european pe programul Interreg V-A România-Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ